INHOUDSOPGAWE:

Watter kosse bevat luteïen en zeaxantien?
Watter kosse bevat luteïen en zeaxantien?

Video: Watter kosse bevat luteïen en zeaxantien?

Video: Watter kosse bevat luteïen en zeaxantien?
Video: BB TV - Ruwvoertour 2022 - Zomerveldboon optie om te besparen op aankoop eiwit 2024, Junie
Anonim

Die beste natuurlike voedselbronne van luteïen en zeaxanthien is groen blaargroentes en ander groen of geel groente. Onder hierdie, gekook boerenkool en gaargemaak spinasie boaan die lys, volgens die Amerikaanse departement van landbou (USDA). Nie-vegetariese bronne van luteïen en zeaxantien sluit in eiergele.

Mense vra ook: watter vrugte en groente bevat luteïen en zeaxantien?

Voedsel met luteïen en zeaxantien sluit in:

  • Kale.
  • Spinasie.
  • Collard setperke.
  • Koolraap.
  • Mielies.
  • Broccoli.

Tweedens, watter vrugte is hoog in luteïen? Summary Donkergroen groente, soos boerenkool, spinasie en broccoli, is fantastiese bronne van luteïen en zeaxantien. Kos soos eiergeel, soetrissies en druiwe is ook goeie bronne.

Hoeveel luteïen en zeaxanthien moet ek daagliks inneem?

Alhoewel dit nie aanbeveel word nie daagliks inname vir luteïen en zeaxantien Die mees onlangse studies toon gesondheidsvoordele in die neem van 10 mg/ dag van a luteïen aanvulling en 2 mg/ dag van a zeaxanthin aanvulling.. Die meeste Westerse diëte is min luteïen en zeaxantien , wat gevind kan word in spinasie, mielies, broccoli en eiers.

Waarin word luteïen aangetref?

KOSBRONNE VAN LUTEIN Alhoewel luteïen het eintlik 'n geel kleur, dit is gevind in die grootste hoeveelheid groen blaargroentes, soos boerenkool, spinasie en groenbone (hul groen chlorofil masker die geel pigmente). Courgette, pampoen, broccoli, mielies, ertjies en spruitjies bied ook luteïen.

Aanbeveel: