Watter persentasie van die bevolking het probleme met geestesgesondheid?
Watter persentasie van die bevolking het probleme met geestesgesondheid?

Video: Watter persentasie van die bevolking het probleme met geestesgesondheid?

Video: Watter persentasie van die bevolking het probleme met geestesgesondheid?
Video: Псс, пацан, есть чё по грешникам? ► 1 Прохождение Dante’s Inferno (Ад Данте) 2024, Julie
Anonim

5 persent van volwassenes (18 of ouer) ervaar a geestesongesteldheid in een jaar, gelykstaande aan 43,8 miljoen mense . Van volwassenes in die Verenigde State met enige geestelike versteuring in 'n periode van een jaar, 14.4 persent het een wanorde , 5.8 persent het twee afwykings en 6 persent het drie of meer.

Gevolglik, watter persentasie van die wêreldbevolking het 'n geestesongesteldheid?

Sowat 1-in-7 mense wêreldwyd (11-18 persent ) het een of meer verstandelike of dwelmgebruik afwykings . Wêreldwyd beteken dit dat ongeveer een miljard mense in 2017 een ervaar het. Die grootste aantal mense gehad het 'n angsversteuring , geskat op ongeveer 4 persent van die bevolking.

Tweedens, hoe algemeen is geestesgesondheidskwessies? Geestesiektes is een van die meeste algemene gesondheidstoestande in die Verenigde State. Meer as 50% sal gediagnoseer word met a geestesongesteldheid of wanorde op 'n sekere punt in hul leeftyd. 1 in 5 Amerikaners sal a geestesongesteldheid in 'n gegewe jaar.

Net so kan jy vra, hoeveel mense het geestesgesondheidskwessies?

Ongeveer 450 miljoen mense tans ly aan sulke toestande, plasing geestesversteurings onder die hoofoorsake van siek- gesondheid en gestremdheid wêreldwyd. Behandelings is beskikbaar, maar byna twee derdes van mense met 'n bekende geestelike versteuring soek nooit hulp by 'n nie gesondheid professioneel.

Watter land het die hoogste geestesongesteldheid?

Voorbeelde hiervan is Estland, Wit -Rusland en Rusland, wat onder die wêreld is hoogste geestelike gesondheidsgeskiktheidsaangepaste lewensjare (DALY's) per 100 000 mense.

Aanbeveel: