Wat het William Dement gedoen?
Wat het William Dement gedoen?

Video: Wat het William Dement gedoen?

Video: Wat het William Dement gedoen?
Video: Conversations With Our Founders: William Dement, MD, PhD and Allen Rechshaffen, PhD 2024, Julie
Anonim

Gestig: American Academy of Sleep Medicine

Wie is gevolglik die vader van die slaap?

Nathaniel Kleitman (Ph. D., '23), professor emeritus in fisiologie, pionier in slaap navorsing en mede-ontdekker van REM slaap , is in Los Angeles oorlede op Vrydag, 13 Augustus, op 104 -jarige ouderdom. Die eerste geleerde ter wêreld waarop hy heeltemal kon konsentreer slaap , Word Kleitman algemeen erken as die vader van die slaap navorsing.

wie het ontbering van slaap ontdek? Dr. Nathaniel Kleitman , wat nou bekend staan as die 'Vader van Amerikaanse slaapnavorsing', het in die 1920's in Chicago begin werk waarin die regulering van slaap en wakkerheid en sirkadiese ritmes bevraagteken word. Kleitman's 'n belangrike werk het studies oor slaapkenmerke in verskillende bevolkings en die effek van slaapontneming ingesluit.

Wat het kleitman en aserinsky derhalwe gedoen?

Eugene Aserinsky (6 Mei 1921 - 22 Julie 1998), 'n pionier in slaapnavorsing, was 'n gegradueerde aan die Universiteit van Chicago in 1953 toe hy REM -slaap ontdek. As gevolg van hierdie ontdekkings, Aserinsky en Kleitman word algemeen beskou as die stigters van moderne slaapnavorsing.

Hoe is REM -slaap ontdek?

Aan die Universiteit van Chicago in 1952 het Eugene Aserinsky, Nathaniel Kleitman en William C. Dement, ontdek fases van vinnige oogbeweging gedurende slaap , en dit verbind met droom. Aserinsky, destyds Kleitman, het eers die oogbewegings en gepaardgaande neuro -elektriese aktiwiteit by hul eie kinders waargeneem.

Aanbeveel: